Projektadatok

Kedvezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Projekt címe: A lenti Inkubátorház megújítása
Szerződött támogatás összege: 215 940 631 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.15.
Projekt azonosító száma: TOP-1.1.2-16-ZA1-2017-00001

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL 

Európai Uniós támogatás segítségével 215,94 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Lenti Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, az „Inkubátorházak fejlesztése” (TOP-1.1.2-16-ZA1) című pályázati felhívásra beadott „A lenti Inkubátorház megújítása” című, TOP-1.1.2-16-ZA1-2017-00001 azonosító számú pályázata.

A projekt konzorciumi formában valósul meg:

  • konzorciumvezető: Lenti Város Önkormányzata
  • konzorciumi tag: Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt célja a korszerűtlen inkubátorház fejlesztése, amely kiterjed az épület megközelíthetőségének, minőségének és üzemeltetési körülményeinek javítására, valamint az épületben nyújtott inkubációs jellegű szolgáltatások körének, eszközeinek és minőségének fejlesztésére.

 A projekt elemei: Az inkubátorház megújítása, energetikai korszerűsítése, inkubációs funkciót ellátó közös tér kialakítása, akadálymentesítés. Az inkubátorház környezetének fejlesztése: 32 beállót magában foglaló parkoló építése, „A” típusú elektromos járműtöltő létrehozása, a telekhatáron belüli alapinfrastruktúra (közműcsere, járda, út) kiépítése.

A fejlesztés eredményeként 1 új és funkcionalitásában jelentősen fejlesztett közösségi, inkubációs tér kerül kialakításra, valamint iparfejlesztési jellegű inkubációs szolgáltatásokhoz szükséges eszközök – plotter, 3D nyomtató, projektor – kerülnek beszerzésre. Az akadálymentesítés során lift és mozgáskorlátozottak számára is alkalmas mosdó készül. Felújításra és korszerűsítésre kerülnek az épület belső terei is. Az épület megközelíthetőségét gyalogos járda, valamint a parkolót a Deák Ferenc utcával összekötő bekötőút építése segíti.

A fejlesztés hatására az inkubátorház legalább 12 induló vállalkozás fejlődéséhez kíván   hozzájárulni, akik többsége az inkubációs időszak lejárta után is eredményesen működik, megélhetést biztosítva minimum 10 fő számára.